Totaalprijs   €0.00   


Bestellen  


Onze Keurmerken


Contactlenzen-Discounter is een Qshops Gecertificeerde webwinkel

Contactlenzen-Discounter lid van Betrouwbarewebwinkels

Hoe werkt een oog?


Invallende lichtstralen worden door de cornea (het hoornvlies) en de ooglens gebroken. Bij een goed werkend oog, zal het brandpunt van deze lichtstralen op het netvlies (retina) vallen, zodat een scherp beeld van een voorwerp ontstaat. Via zenuwcellen worden de lichtprikkels omgezet in zenuwprikkels die naar het gezichtscentrum in de hersenen worden gestuurd. Hier worden de beelden geïnterpreteerd. 

Wanneer ben je bijziend? 
Als je alles wat dichtbij is scherp ziet, maar voorwerpen die verder af zijn troebel waarneemt, dan ben je waarschijnlijk bijziend (myoop). Bijziendheid kan o.a. gecorrigeerd worden door een contactlens met negatieve sterkte. 

Wanneer ben je verziend?
Kijk je moeiteloos in de verte, maar blijven de dingen in je nabijheid wazig? Dan ben je wellicht verziend (hypermetroop). In dat geval biedt een lens met positieve sterkte de oplossing. 

Wanneer ben je astigmaat? 
Bij velen onder ons is het hoornvlies niet volmaakt bolvormig. Wanneer de aanwezigheid van vlakkere en steilere delen aanleiding geeft tot een verstoring van je gezichtsscherpte, ben je astigmaat. Dit kan ook een gevolg zijn van een niet-perfecte lichtbreking door de ooglens. Astigmatisme kan o.a. verholpen worden door een contactlens met torische sterkte. 
Wanneer ben je presbyoop? Als alles functioneert zoals het hoort, verandert de ooglens van vorm om een voorwerp scherp in beeld te krijgen. Naarmate je ouder wordt, vermindert de elasticiteit van de ooglens en het lenskapsel. Het wordt bijgevolg moeilijker om scherp te stellen op dichtbijgelegen voorwerpen. Het vraagt bijvoorbeeld meer inspanning om te lezen. Dit verschijnsel noemt men presbyopie of ouderdomsverziendheid. Je kan dit o.a. verhelpen met progressieve lenzen. 

Contactlenzen kunnen voor al deze gevallen een oplossing bieden: de optische eigenschappen van de lens, gecombineerd met deze van het oog zorgen ervoor dat het licht precies op het netvlies wordt geprojecteerd. Het resultaat is scherp zicht.