Totaalprijs   €0.00   


Bestellen  


Onze Keurmerken


Contactlenzen-Discounter is een Qshops Gecertificeerde webwinkel

Contactlenzen-Discounter lid van Betrouwbarewebwinkels

Zijn lenzen iets voor mij?


Contactlenzen rusten op het hoornvlies, het transparante oppervlak van het oog. Zij worden op hun plaats gehouden door adhesie aan de traanfilm, die het voorste deel van het oog bedekt, en, in mindere mate door de druk die de oogleden uitoefenen. Bij het knipperen, glijden de oogleden over het oppervlak van de contactlens waardoor ze lichtjes gaat bewegen. Deze beweging zorgt ervoor dat de tranen het hoornvlies of cornea kunnen bevochtigen. De tranen helpen ook om de vuildeeltjes te verwijderen die zich tussen cornea en contactlens kunnen opstapelen. 
Contactlenzen zijn optische, medische hulpmiddelen die vooral aangewend worden voor het corrigeren van verziendheid, bijziendheid, astigmatisme en presbyopie. In deze gevallen wordt het licht niet nauwkeurig genoeg op het netvlies (een transparante laag van zenuwcellen die een rol spelen bij de lichttransmissie) geprojecteerd. Dit resulteert in een wazige beeldvorming: het zicht is niet meer scherp.
 
Zijn contactlenzen voor mij de juiste oplossing? 
Om te weten of contactlenzen voor jou een goede oplossing zouden zijn, overloop je zorgvuldig onderstaande vragen. De antwoorden hierop zullen je een eerste indicatie geven. Raadpleeg in ieder geval een contactlensspecialist voor professioneel advies. 

Zal je contactlenzen kunnen dragen? 
Een groot deel van de bevolking kan probleemloos lenzen dragen. De technologie is de afgelopen jaren sterk geëvolueerd en heeft veel meer mogelijk gemaakt. De nieuwe generatie lenzen is zeer 'oogvriendelijk'. 

Toch kunnen lenzen moeilijk te verdragen zijn indien : 
Raadpleeg in ieder geval je contactlensspecialist. Hij zal je kunnen vertellen of contactlenzen al dan niet een geschikt correctiemiddel voor je zijn. 

Wat zijn de voordelen van contactlenzen? 

Esthetische voordelen: 
De esthetische voordelen beperken zich niet tot louter 'mooi' zijn. Sociale acceptatie en vooral fysieke beweeglijkheid worden bevorderd door het dragen van lenzen. 
Kleurlenzen kunnen je ogen extra accentueren of er een andere tint aan geven. Ze zijn beschikbaar zonder of met correctie en in kleurversterkende of opake tinten. 

Visuele & praktische voordelen: 

Beroepsgebonden voordelen: 
Heel wat beroepsactiviteiten vergen een uitstekend zicht. Hier zijn contactlenzen een ideale oplossing : fotografen en zij die professioneel te maken hebben met microscopen, telescopen en optische instrumenten dragen graag contactlenzen 
Ook chirurgen, beroepssportlui en leden van ordediensten kiezen snel voor de optische- en de gebruiksvoordelen van contactlenzen Dat performers, actrices en acteurs gretige lensdragers zijn is voldoende bekend 

Wat zijn de nadelen van contactlenzen? 

Het leren inzetten en uitnemen moet je even onder de knie krijgen en verder is het wennen aan zachte lenzen zo gebeurd! Voor vormvaste lenzen ("harde lenzen") moet je jezelf wat meer tijd gunnen. 
Het dragen van lenzen vraagt altijd enige discipline. Bij daglenzen of extended wear (dag- en nacht lenzen dragen) is dit de discipline zich te houden aan de regels van de hygiëne en de instructies van de aanpasser. Alle andere soorten lenzen dien je dagelijks te reinigen en te desinfecteren. Ook als je laat op stap bent geweest. De moderne alles-in-één vloeistoffen zorgen er wel voor dat de lensmanipulatie tot een minimum kan herleid worden. 

Welke levensstijl leid je? Welk soort werk doe je? 

Als je houdt van sport en actieve vrijetijdsbesteding, dan bieden contactlenzen tal van voordelen. Lenzen vermijden dat je gehinderd wordt door aangedampte of door de regen bespatte glazen. Lenzen garanderen je een totaalzicht : als je met een bril op je neus zijdelings kijkt levert dit een prismatisch effect op omdat je niet door het centrum van het brilglas kijkt. Met lenzen is zoiets uitgesloten. 

Hou rekening met je beroep en je werkomstandigheden : als het voor de uitoefening van je taken belangrijk is dat je een totaalzicht hebt (vb. bij autorijden), dan kunnen contactlenzen de voorkeur genieten. Werk je echter in zeer stoffige of droge ruimtes, dan zou je kunnen opteren voor een bril. 

Vind je je bril leuk? 

Vind je dat je bril perfect bij je past en opteer je daarom voor deze gezichtscorrectie? Weet dan dat je nu eigenlijk niet meer moet kiezen tussen een bril OF lenzen. Je kan bv. opteren voor daglenzen: deze zijn perfect af te wisselen met een bril, omdat ze geen onderhoud vragen: je start telkens met een nieuw, fris paar lenzen waar en wanneer je maar wil! 

De kostprijs van contactlenzen vergeleken met die van een bril. 

Voor de prijs van een doorsnee bril kan je tegenwoordig méér dan een jaar lang contactlenzen dragen. Bespreek met je contactlensspecialist welk type lens en welke vervangfrequentie het beste voor je is.